اتصال الکتریکی به زمین ( سیستم ارت) : مهار کردن خطر الکتریسیته!
اهمیت سیستم ارتینگ در ایمنی و عملکرد تجهیزات الکتریکی
بیش از یک قرن است که استفاده از انرژی الکتریکی جزء لاینفک زندگی بشر شده و انجام بسیاری از کارهای دشوار را برای ما آسان کرده است. امروزه، تصور زندگی بدون انرژی الکتریکی دشوار است. با وجود تمامی مزایایی که برق برای ما به ارمغان آورده، خطرات اجتنابناپذیری نیز با آن همراه است. علاوه بر خطر برقگرفتگی، ناپایداری در توزیع نیروی برق مانند اتصال کوتاه میتواند به تجهیزات الکتریکی آسیب بزند و حتی منجر به آتشسوزی شود.
سیستم ارتینگ؛ راهکاری برای ایمنی در برابر خطرات برق
انسان همواره تلاش کرده تا این خطرات را تحت کنترل درآورد و کاهش دهد. سیستم ارتینگ یا پایانه ارت یک روش اصولی و مطمئن برای خنثی کردن تهدیدات ناشی از انرژی الکتریکی است. با مشاهدهی تخلیهی بارهای الکتریکی در زمین به شکل صاعقه، بشر به قدرت بالای زمین در جذب و مهار انرژی پی برد و با الهام از این پدیده، سیستم ارتینگ را به عنوان یک سیستم حفاظتی طراحی کرد.
رشد و گسترش سیستمهای ارتینگ و نیاز به چاه ارت
با گسترش استفاده از انرژی الکتریکی، اهمیت سیستم ارتینگ نیز افزایش یافت، زیرا در هر جایی که تجهیزات تولید، انتقال و توزیع برق نصب میشد، چاه ارت و اتصال زمین نیز ایجاد میگردید. با گذر زمان و پیشرفت سریع تکنولوژی، سیستم ارتینگ از یک مفهوم ساده به یک زیرشاخه مستقل از صنعت برق تبدیل شد و نیازهای مختلفی از جمله ارتینگ شبکههای مخابراتی و اطلاعاتی را نیز پوشش داد.استانداردها و الزامات سیستم ارتینگامروزه، تنوع و گستردگی استفاده از سیستم زمین و ارتینگ منجر به توسعهی استانداردها و مراجع خاص این حوزه شده است. هر پایانه ارت و سیستم زمین، چه به صورت چاه ارت و چه به شکل هادیهای مدفون در زمین، باید بر اساس استانداردهای معتبر طراحی و اجرا شود. ویژگیهای اصلی یک سیستم ارتینگ استاندارد عبارتند از:
-
استفاده برای مصرف خاص و تعیینشده
-
طراحی و اجرا بر مبنای استانداردهای معتبر
-
سازگاری اجزای استفادهشده از نظر جنس و مقاطع با استاندارد
-
تامین مقاومت الکتریکی زمین به صورت پایدار و با تغییرات جزیی
-
دوام طولانی و مقاومت در برابر خوردگی و پوسیدگی
اجزا و تجهیزات مورد استفاده در سیستم ارتینگبرای ایجاد یک سیستم ارتینگ استاندارد، علاوه بر دانش فنی و آگاهی از مقررات، استفاده از اجزای مناسب مانند صفحه مسی، میله ارت (ارت راد)، بستها و مواد کاهنده مقاومت الکتریکی زمین و جوش احتراقی نیز ضروری است. این سیستمها برای حفاظت از تجهیزات و افزایش ایمنی طراحی شدهاند و نیازمند تجربه و تخصص کافی در نصب و اجرا میباشند.
پیشنهاد مطالعه بیشتر:
-
برای آشنایی بیشتر با انواع سیستم ارتینگ و تجهیزات میتوانید به این صفخه اینجا کلیک کنید مراجعه کنید.
-
اگر مایل به یادگیری اصول طراحی پایانه ارت هستید،میتوانید با مشاوران این شرکت در تلگرام ، واتس اپ و یا از طریق ایمیل سوالات خود ار مطرح تا از طریق حرفه ای ترین مشاوران ومتحصصان این صنعت به پاسخ خود برسید.
سیستم اتصال زمین (ارت) بر چند نوع است؟
منظور از زمین حفاظتی و زمین الکتریکی چیست ؟
تفاوت زمین کردن حفاظتی و زمین کردن الکتریکی چیست ؟
مشخصات سیستم زمین حفاظتی را چگونه تعیین می کنند؟
مشخصات سیستم زمین الکتریکی را چگونه تعیین می کنند؟
مقاومت الکتریکی سیستم زمین برای مصارف مختلف چقدر است؟
استاندارد های مربوط به طراحی و نصب سیستم زمین کدامند؟
مقاومت پایانه زمین چگونه اندازه گیری می شود؟
مقاومت پایانه زمین چگونه محاسبه می گردد؟
ملزومات استاندارد برای ایجاد پایانه ارت کدامند؟
در چه زمینهایی از چه متریالی برای ایجاد پایانه ارت استفاده کنیم؟